Stichting RuJu dankbaar voor de onthulling van het monument

Geplaatst in: Evenementen
Tags: ,
Het is een schril contrast met het Sinterklaasfeest alweer achter de rug. Nog geen week geleden onthulden we nog heftig geëmotioneerd het monument voor alle overleden kinderen, nu is de goedheiligman alweer op weg naar Spanje nadat hij en zijn pieten alle kinderen die nog wel onder ons zijn heeft voorzien van snoepgoed en cadeautjes. En zo hoort het ook te zijn. Als je al die kinderen dan vol bewondering ziet geloven is het niet alleen hun hart dat een sprongetje maakt. Het is exact hiervoor waar het monument staat; de vrijheid en blijheid van een kind dat geen grenzen kent en zijn realiteit niet laat scheiden door dag of droom. 
ruju1
 
Toen we dinsdag in Slot Zeist tezamen waren met alle donateurs gierde het door onze lijven. Jaren van werken en vechten voor iets waar je gelooft kwam hier tot een climax. Donateurs, waarvan je sommigen nog nooit had ontmoet, de nabestaanden van de broertjes Ruben en Julian, hardwerkende adviseurs en belangeloos ondersteunende partijen kwamen zo rond vier uur in de middag tezamen om datgene te doen wat we vanaf het begin beoogd hadden. Het is echt onwerkelijk dat dit dan een voldongen feit zal zijn, maar met de tranen die werden gelaten en naar de grond sijpelden, kwamen ook wij met beide benen op de grond te staan. 
20151201-_MG_0242
20151201-_MG_0261
Het is zo mooi en tegelijkertijd een soort van schuldgevoel dat je jezelf zo goed voelt dit te hebben bereikt, terwijl je jezelf ook zo slecht voelt omdat de aanleiding zo verdrietig is. Een emotionele touwtrekkerij dat je al dagen bij je draagt, maar daar in het slot bij die 50-tal mensen die hetzelfde voelen, viel dit van ons af dankzij de woorden van de burgemeester en het simpele gegeven dat zij die Stichting RuJu zo een warm hart hebben toegedragen, gewoon aanwezig waren. Eventjes stonden we weer schouder aan schouder aan de rand van een zoveelste bos of heide dat werd uitgekamd gedreven door hoop en liefde. Het was pure eendracht wat iedereen moet hebben gevoeld die daar die dag, 1 december jongstleden aanwezig was met ons. Wij kunnen deze mensen, alhoewel we dat zo uitgebreid mogelijk hebben trachten te doen, niet voldoende bedanken voor hun niet aflatende steun en vertrouwen in ons. Desalniettemin, doen we het lekker toch nog eens; bedankt, bedankt, bedankt…
ruju
De onthulling was een roes van licht, beeld en geluid. Daarom laten we hier de foto’s spreken. Er was verwondering om het niet alledaagse ontwerp, maar een diep begrip omdat iedereen zonder al te veel woorden begrijpt waar dit monument voor staat. We hebben iets moois gegeven aan de gemeenschap, een herinnering aan een vergane kinderlach en een gedenkplaats voor niet alleen de nabestaanden, maar ook diens betrokken medemens. We zullen onze wens dat deze betekenis verder reikt tot in de volgende generaties niet enkel toevertrouwen aan hoop. Stichting RuJu gaat verder, maar dat was ook af te lezen in de ogen en aura’s van hen die aanwezig waren. Voor nu was het een onvergetelijke dag; eentje die ons bestaan verrijkt en die iedere dag van een kinderbestaan meer betekenis geeft.
ruju3
ruju2
We kunnen het niet genoeg zeggen, maar doen het nog eenmaal; bedankt, bedankt, bedankt!
1 Reactie voor Stichting RuJu dankbaar voor de onthulling van het monument
    • Henderieka en lindsy
    • 7 december, 2015
    Beantwoorden

    Wat geweldig en wat is het een mooi monument geworden ze zijn voor altijd in ons hart

Laat een reactie achter

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options