De wereld was weer heel eventjes verlicht

Geplaatst in: Evenementen
Tags: , , ,

dat is wat ons als mensen menselijk maakt

Elke tweede zondag in december wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Dit jaar had dit herdenkingsmoment een bijzondere lading; die allereerst werd geschept door het witte wonderland waarin deze plaats heeft gehad. Het voornaamste doel is de wereld heel even extra te verlichten, zowel letterlijk als figuurlijk, om stil te staan bij iedereen die een kind heeft verloren, het meest ingrijpende leed dat een mens kan overkomen. Op deze bijzondere momenten willen we de nabestaanden laten voelen dat ze niet alleen staan met hun pijn en met hun verdriet, maar dat we in eendracht zijn verbonden waardoor de last hopelijk, al is het maar heel eventjes, iets lichter wordt. En wie weet zien de gestorven kinderen, dat felle licht van bovenaf wel schijnen en voelen ze de warmte van de liefde die we in gezamenlijkheid zo sterk bezigen als we schouder aan schouder in de sneeuw die bijna smelt van ons aller warme gevoelens, onze gedachten laten uitgaan naar hen.

Zie je die vele voetsporen in de sneeuw? Je bent niet alleen…

Wereldlichtjesdag is een blijvend fenomeen waarin we onze menselijkheid even opzoeken, los van alle sleur en gewoonten, stil staan, bij al het bovenstaande. Het is een moment die je, wanneer je eenmaal een van de vele bijeenkomsten hebt geattendeerd, nogmaals verlangt te ervaren. Precies die warmte en die dankbaarheid voor het moment, dat is wat ons als mensen menselijk maakt; laten we daar aan vast houden zoals we samen deden in de zoektocht naar Ruben en Julian, maar vooral in de toekomst, waar we ook heus nog eens op de proef zullen worden gesteld. Houdt elkaars handen vast en kijk dan eens achter je. Zie je die vele voetsporen in de sneeuw? Je bent niet alleen…

 

“Let’s hope for a more brighter world, in which children are given a protected and innocent childhood for they are tomorrow’s bringers of peace and kindness to this darker world we live in today. Let us teach them today what feeling it is they fight for tomorrow.”

 

Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options